Unagi Don

Unagi Don

Onze chef Kuniyoshi Ohtawara laat in deze Hokkai Tutorial zien hoe je dit traditioneel Japanse gerecht thuis zelf kunt maken. Hierbij gaat hij dieper in op het koken van de rijst, waarmee dit gerecht valt of staat. De unagi hebben wij al voor je gemarineerd. Heel veel simpeler en smakelijker gaat het niet worden.

Ingredienten 
  • 300 g Japanse rijst (ongekookt)
  • 1 pak Unagi Kabayaki 
  • Garnering naar keuze: nori, sansho-peper, lente ui 

Bereidingswijze 
  1. Neem 300 gram Japanse rijst en was dit 4 tot 5 keer met kraanwater, totdat het water helder is.
  2. Week de gewassen rijst 30 minuten in water en giet daarna af (als u niet zoveel tijd heeft, kunt u deze stap overslaan).
  3. Voeg 400 ml water toe aan de rijst en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet u de vlam iets zachter.
  4. Na 7 tot 10 minuten koken, maakt de bodem van de pan een geluid en is de rijst klaar.
  5. Haal de pan van het vuur en laat 10 tot 15 minuten staan met het deksel erop!
  6. Kook de Unagi Kabayaki in de verpakking 10 minuten in kokend water (ontdooien is niet nodig).
  7. Haal de paling uit de verpakking en snijd in kleine stukjes.
  8. Knijp de overgebleven saus uit de verpakking in een bakje.
  9. Doe de rijst in een kom, leg de Unagi Kabayki erop en giet de overgebleven saus eroverheen.
  10. Garneer naar wens met nori, sansho-peper en lente-ui.

 

Terug naar blog