Zalm teriyaki burger

Zalm teriyaki burger

Deze heerlijke Sake (zalm) burger is een verrassende twist op de klassieke hamburger. Met verse ingrediënten en een zelfgemaakte teriyakisaus, gecombineerd met gekarameliseerde uien, creëer je een smaakvolle burger die je smaakpapillen zal verwennen. Of je nu een liefhebber bent van zalm of gewoon op zoek bent naar een nieuwe culinaire ervaring, deze burger is een must-try.

Ingredienten
  • Sake (Zalm) Burger
  • 1/4 Ui
  • Klontje roomboter
  • Scheutje olijfolie
  • Burgerbroodje
  • Handje sla of rucola
  • Japanse Kewpie mayonaise
  • Teriyakisaus kant-en-klaar uit de supermarkt óf zelf maken met de volgende ingredienten:
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel sake
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel aardappelzetmeel (om de saus te binden) 

 

Bereiding

  • Snij de ui in dunne ringen. 
  • Verhit de roomboter en olijfolie in een pan.
  • Voeg de uienringen toe, bak even mee en zet het vuur laag. Laat rustig karameliseren terwijl je het omschept.
  • Haal de ui, zodra deze mooi goudbruin is, uit de pan en zet apart.
  • Zet de pan terug op laag vuur en giet de teriyaki saus in de pan. 
  • Meng het aardappelzetmeel met een twee eetlepels water en voeg toe aan de saus zodat deze inbindt en mooi stroperig wordt. 
  • Voeg de ui en zalmburger toe aan de saus en keer de burger een aantal keer om.
  • Doe wat sla en de burger op het broodje. Vis de ui uit de pan en leg bovenop de burger.
  • Voeg tot slot nog wat Japanse mayonaise en extra teriyakisaus toe.
Terug naar blog