Hotate salad

Hotate (coquille) salade

Hotate, ofwel coquilles, zijn een ware culinaire schat die in Japan een bijzondere plaats innemen in de harten van fijnproevers. Deze zeevruchten, die bekend staan om hun zoete en delicate smaak, hebben zich door de jaren heen tot een favoriet van velen ontwikkeld. Het vlees is zacht en sappig, met een bijna boterachtige textuur die smelt in je mond. Met dit recept laat onze chef zien hoe je eenvoudig een coquille salade maakt. De sashimi in dit recept kun je overigens makkelijk inwisselen voor zalm of koningsvis sashimi.  

Ingredienten 

  • 1 pak Hotate sashimi 
  • 100 g rucola 
  •  Sap van 1/2 limoen 
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. (rijst) azijn 
  • Handje zoete cherry tomaten 

 

Bereiding

  1. Ontdooi de hotate in de verpakking in koud water voor ca. 30 minuten.
  2. Haal uit de verpakking en dep de schelpen droog met een keukenpapiertje. 
  3. Snij het spiertje van de schelp weg en snij vervoglens de coquille in drie plakjes. 
  4.  Doe het sap van de limoen, sojasaus en azijn in een kom en hussel daar de rucola doorheen. 
  5. Leg de rucola op een bord. Leg de plakjes Hotate boven op de rucula.
  6. Decoreer het gerecht met een aantal gehalveerde cherry tomaten.
  7. Giet de overgebleven dressing over de coquilles en serveer! 

Terug naar blog